Parodos „Labanoro gėlės“ atidarymas (2020 vasaris)

 

2020 m. vasario 3 d. 17 val. Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarijoje (Kalvarijų g. 325)  atidaroma Teresės Blažiūnienės darbų paroda "Labanoro gėlės".  Parodos atidaryme dalyvaus JE Kaišiadorių vyskupas Jonas Ivanauskas, Labanoro Švč. Mergelės Marijos Gimimo bažnyčios klebonas kunigas Jurgis Kazlauskas ir parodos autorė Teresė Blažiūnienė.

2009 m. gruodžio mėn. 21 d. sudegė Labanoro Švč. Mergelės Marijos Gimimo bažnyčia. Tvarkant gaisravietę gerbiamas kunigas Jurgis Kazlauskas kreipėsi į visus parapijiečius ir geros valios žmones, kurie atvyko talkinti tvarkant gaisro padarinius, su vienu prašymu – viską palikti, nieko neišmesti. Taip į vieną krūvą buvo surinkti kelių šimtų metų senumo vinys, skardos lakštai, nuo ugnies susilydę įvairūs metaliniai daiktai, stiklo, krištolo ir keramikos gabalėliai, kai kurių paveikslų ir skulptūrų fragmentai, liturginių rūbų likučiai. Kunigas patikėjo Lietuvos dailės muziejaus P. Gudyno restauravimo centro  restauratorei Teresei Blažiūnienei  iš ugnies paženklintų liturginių daiktų sukurti sakralinio meno kompozicijas – paveikslus. Kiekvieną radinį  menininkė kruopščiai apžiūrėjo, nuvalė nuo suodžių ir pelenų, mintyse subrandino būsimų kūrinių koncepciją, ir  ėmėsi kūrybinio darbo. Taip gimė du darbų ciklai: iš metalo liekanų, nukaldintų vinių -“Labanoro vinys”, o iš liturginių rūbų fragmentų- “Labanoro gėlės”.

Parodą “Labanoro gėlės” Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarijoje galima aplankyti iki 2020 m. balandžio mėn. 20 d. darbo dienomis 9.00-16.00 val., o kitu laiku - atvykimą iš anksto suderinus su bibliotekos vadove ir parodos kuratore Irena Aleksandravičiene tel. (8-5) 271 2251 arba el. paštu: biblioteka@vks.lcn.lt.

 
 
   į viršų  
 
     
     
 
    © Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarija
 
 Kontaktai  Biblioteka  Į titulinį puslapį