Pašaukimų savaitgalis (2016 vasaris)

Vasario 26-28 d. Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarijoje - pašaukimų savaitgalis. Į jį buvo kviečiami jaunuoliai ir vyrai nuo 17 iki 35 m. Šis savaitgalis buvo gera proga susipažinti su kunigiškuoju pašaukimu ir pasiruošimo kunigystei ypatumais. Dalyviai tris dienas gyveno seminarijos ritmu, taip pat jiems buvo parengta atskira programa, kurią vedė kunigų seminarijos vadovai ir klierikai.

Dvasinė konferencija

Į kvietimą atsiliepė 7 įvairaus amžiaus jaunuoliai iš skirtingų Vilniaus arkivyskupijos vietų. Savaitgalio programa prasidėjo nuo Vakarinės maldos. Vėliau sekė vakarienė, o po jos vyko pašaukimų vakaras su kun. Sauliu Rumšu OP, kurio metu vienuolis dalinosi savo patirtimi ir pasakojo savo pašaukimo istoriją. Penktadienį užbaigėme Kryžiaus kelio apmąstymu.

Kryžiaus kelias

Antrąją renginio dieną pradėjome Rytmetine malda. Iki pietų savaitgalio dalyviai turėjo ekskursiją seminarijoje, konferenciją su seminarijos dvasios tėvu kun. Sauliumi Bužausku. Po pietų Verkių parke meldėsi Rožinį. Grįžus, jaunuoliai susitiko su vyresniaisiais seminarijos auklėtiniais atviram pokalbiui. Visa tai vainikavo Eucharistijos šventimas ir Švč. Sakramento adoracija.

Rožinis

Pašaukimų savaitgalio programa baigėsi sekmadienio ryte Šv. Mišiomis, pusryčiais ir aptarimu.

Džiaugiamės jaunuoliais, kurie yra drąsūs ir ryžtasi leistis į pašaukimo atpažinimo kelionę. Seminarijos bendruomenė nuolat meldžiasi ir prašo Dievo atsiųsti į savo vynuogyną šventų darbininkų.

IEŠKANČIOJO SAVO PAŠAUKIMO MALDA

Dieve, kuris iš savo beribės meilės padovanojai man gyvenimą, Tu trokšti, kad būčiau laimingas. Pasakyk man, ką aš turiu daryti? Kokį kelią turiu pasirinkti? Suteik man drąsos nebijoti plačiai atverti tau duris. Paimk mane už rankos, vesk mane, būk mano kelias ir šviesa. Leisk man suprasti, kokį žingsnį turiu žengti savo laimės link.

Kreipk mane ten, kur tu nori, kad eičiau.

Malda sukurta Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarijos klierikų

Daugiau nuotraukų seminarijos Facebook puslapyje.

Marius Jocys

 
 
   į viršų  
 
     
     
 
    © Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarija
 
 Kontaktai  Biblioteka  Į titulinį puslapį