Tarpseminarinis futbolo turnyras Rygoje (2015 spalis)

Spalio 23-24 d. Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarijos futbolo rinktinė, kurią sudarė net aštuoni klierikai, kartu su dvasios tėvu kun. Sauliumi Bužausku, viešėjo Rygoje ir dalyvavo tarpseminariniame futbolo turnyre, kurį kruopščiai suorganizavo Rygos seminaristai.

Rygos senamiestis

Į Latvijos sostinę atvykome penktadienio vakare. Čia mus šiltai pasitiko Rygos kunigų seminarijos bendruomenė. Bendrystę pradėjome malda, kuri vėliau mus vienijo viso savaitgalio metu. Tą patį vakarą, po vakarienės, turėjome galimybę aplankyti Rygos senamiestį. Tad lydimi vietinio seminaristo, aplankėme gražiausias ir svarbiausias didmiesčio vietas.

Malda Rygos kunigų seminarijos koplyčioje

Sekančią dieną pradėjome Šv. Mišiomis. Prie Eucharistinio stalo susibūrė visa Rygos kunigų seminarijos bendruomenė bei Vilniaus ir Kauno seminarijų klierikai, kuriuos lydėjo dvasios tėvai. Pasistiprinę Dievo Žodžiu ir Eucharistija, keliavome į futbolo aikštelę, kad išsiaiškintume, kuri rinktinė šiais metais yra geriausia.

Varžybų akimirka

Aikštelėje užvirė įnirtinga kova. Po pirmųjų varžybų paaiškėjo, kad finalo vertos yra Vilniaus ir Rygos komandos. Finalas buvo labai įtemptas. Deja „žūtbūtinėje“ kovoje, rezultatu 3:2, Rygos seminaristai išplėšė pergalę ir tapo turnyro nugalėtojais.

Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarijos futbolo rinktinė

Ši kelionė ir tarpseminarinė bendrystė sustiprino mūsų tarpusavio santykius, sutvirtino troškimą rungtis ne tik sporto aikštelėje, bet ir gyvenime, kovojant su piktuoju, taip pat mokė džiaugtis kitų laimėjimais, mokė keltis po nesėkmingos kovos. Esame dėkingi Kristui, o per Jį ir tiems, kurių dėka šis savaitgalis tapo gražiu nuotykiu. Dėkojame ir už pašaukimo dovaną, kuri nepaliaujamai stiprina mūsų tikėjimą, pripildo gyvenimą viltimi ir veda mus į vienybę bei artimo meilę.

Bendra nuotrauka

Daugiau nuotraukų rasite seminarijos Facebook puslapyje.

Marius Jocys

 
 
   į viršų  
 
     
     
 
    © Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarija
 
 Kontaktai  Biblioteka  Į titulinį puslapį