,,De Scripto Dicere” iliustracijų ir piešinių paroda (2014 kovas)

Šv. Jonų bažnyčia

Seminarijoje nuo 2014 m. kovo 6 d. vyksta iliustracijų ir piešinių paroda ,,De Scripto Dicere” (Kalbėti iš rašto).

Ekspozicijoje eksponuojamos iš knygos: ,,Švytintis Vilnius“: ,,Mano brolis Kazimieras“, ,,Vartų Marija“, ,,Juodoji Marija“, ,,Šaltinio Marija“, ,,Gailestingasis Jėzus“ ir kitos iliustracijos ir taip pat piešiniai iš ciklo ,,Jobo istorija“.

Šv. Jonų bažnyčia

Šios parodos autorė – dailininkė Ieva Babilaitė-Ibelhauptienė. Jos meninė veikla yra įvairialypė: kūrybos diapazonas apima veiklos sritis nuo kaligrafijos iki tapybos rankų darbo popieriumi, fotografijos.

Dailininkė surengusi daugiau nei dešimt personalinių parodų, gausiai dalyvavo grupinėse parodose Lietuvoje ir užsienyje - Olandijoje, Švedijoje, Danijoje, Šveicarijoje, Estijoje, Belgijoje, Rusijoje, Italijoje ir kitur.

Šv. Jonų bažnyčia

Būdama tarpdisciplininio meno kūrėja, migruodama iš vienos meno šakos į kitą, ji neišvengiamai sulydo draugėn skirtingoms sritims priklausančius elementus, sukurdama tarpinį rezultatą. Ši patirtis puikiai atsispindi kuriant knygas. Dailininkė Ieva Babilaitė jau daugiau nei dešimtmetį aktyviai iliustruoja knygas pagal kitų autorių ir savo pačios tekstus.

Gediminas Grigaliūnas

 
 
   į viršų  
 
     
     
 
    © Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarija
 
 Kontaktai  Biblioteka  Į titulinį puslapį