Tarpseminarinis futbolo turnyras Rygoje (2011 spalis)

Tarpseminarinis futbolo turnyras.Ryga

Jau eilę metų, kiekvieną rudenį vyksta tarpseminarinis sporto turnyras, kuriame Vilniaus, Kauno, Telšių ir Rygos seminarijų klierikai susiremia sporto aikštelėje ir mėgina išsiaiškinti, kurie iš jų labiausiai verti čempionų taurės.Tarpseminarinis sporto čempionatas jau tapo tradicija ir yra įprasta kiekvienais metais žaisti vis kitą sporto šaką. Praeitais metais Vilniaus seminarijoje vyko krepšinio čempionatas, šiemet Rygoje varžėmės futbolo aikštelėje, o kitais metais žaisime tinklinį. Po to į sporto žaidynių ratą pasuksime iš naujo.

Šiemet, 8-ių klierikų komanda, kartu su seminarijos vicerektorium, spalio 21-osios popietę išvykome į Rygą. Vakare mus pasitiko šventiškai nusiteikę Rygos seminaristai ir iškarto pakvietė įsikurti.Išsikrovę daiktus skubėjome į Vakarinę maldą ir žavėjomės liturgijos grožiu. Atvykus klierikams iš Telšių ir Kauno seminarijų, visi keliavome vakarieniauti. Po vakarienės vienas iš Rygos seminaristų mūsų grupei aprodė žymiausias miesto vietas ir papasakojo jų istorijas.

Tarpseminarinis futbolo turnyras.Ryga

Išaušus rytui visi sugužėjo į koplyčią, kur buvo švenčiama Eucharistija. Pasistiprinę dvasiškai, ėjome pastiprinti kūno, paskui kulniavome į šalia seminarijos esančią sporto salę, kur persirengę raudona apranga įžengėme į aikštelę... Pirmąsias rungtynes teko žaisti su vienais iš čempionato favoritų – Rygos seminaristais. Tai nebuvo lengvos rungtynės. Jos pasižymėjo dideliu jauduliu ir bandymu „pagauti tinkamą kvėpavimą“. Pirmąsias rungtynes su Rygos komanda užbaigėme rezultatu 1:0 ir sėkmingai žengėme toliau. Kiti priešininkai, turėję su mumis žaisti – nebaugino. Dar prieš čempionatą jie guodėsi, kad trūko pasiruošimo. Tai buvo Telšių kunigų seminarijos klierikai. Taigi, aikštelėje pečius surėmė raudonieji su oranžiniais. Rungtynės prasidėjo negailint jėgų, tačiau greitai perkandome telšiškių taktiką ir pradėjome diktuoti savo sąlygas. Mačą užbaigėme puikiu rezultatu – 6:1. Kupini pasitikėjimo ir didelio uolumo vedami, pradėjome rungtis su Kauno klierikais. Tai buvo ne tik lemiamos žaidynės, bet ir principinė kova. Mat praėjusiais metais mes, vilniečiai, iškovojome I-ąją vietą per krepšinio čempionatą ir dabar Kauno klierikai siekė būtinai atsirevanšuoti. Nors kauniečiai buvo geriau pasiruošę už Telšių seminarijos klierikus, tačiau dėl anksčiau minėtų priežasčių, mes juos sutriuškinome 7:0 ir patekome į finalą. Nė nepastebėjome kaip greitai bėgo laikas ir reikėjo prieš finalą grįžti į seminariją pietums. Atėjo lemiama valanda ir prasidėjo mažasis finalas. Aikštelėje susikovė Kauno klierikai su telšiškiais. Po gana ramių rungtynių paaiškėjo trečiosios bei ketvirtosios vietų laimėtojai. Ketvirtąją vietą užėmė Telšių kunigų seminarijos klierikai, o III-ąją Kauno kunigų seminarijos klierikai.

Tarpseminarinis futbolo turnyras.Ryga

Tada prasidėjo visų ilgai laukta dvikova. Žiūrovai suėmę kvapą nekantriai stebėjo, kada prasidės Vilniaus bei Rygos seminaristų kova, kadangi šios komandos buvo vertos viena kitos. Abi pusės buvo nusiteikusios nugalėti bei tinkamai pasiruošusios įgyvendinti šį siekį. Nuaidėjo teisėjo švilpukas. Mirtina tyla. Kažkas iš varžovų išspyrė kamuolį nuo aikštelės vidurio. Prasidėjo rimtos, nugalėtojus atskleisiančios rungtynės. Privalėjome parodyti tai, ką išmokome geriausio. Šis mačas reikalavo ypatingo susikaupimo ir disciplinuoto, tvirto komandinio žaidimo, kadangi priešininkų kovingumas ir puiki žaidimo taktika bei technika, aiškiai bylojo, kad jie nė už ką neketina pasiduoti, kad jie jau suplanavę laimėti. Tačiau mes, raudonieji, ėmėmės iniciatyvos, pirmieji įmušėme įvartį ir išsiveržėme į priekį. Tai tik dar labiau įkvėpė priešininkams kovingumo ir atmosfera stipriai įkaito – futbolo aikštelės paviršius įkaito. Mes galingai spurtavome ir per dvi minutes įmušėme tris įvarčius. Tai buvo stulbinantys reginiai. Momentai, kurie visiems gniaužė kvapą, o mums teikė dar daugiau jėgų ir uolaus kovingumo vyriškoms grumtynėms aikštelėje. Prasidėjus antrajam kėliniui rezultatas buvo 4:0. Rygos seminaristai buvo pasiryžę bet kam, kad tik laimėtų ir ėmėsi pavojingų antpuolių. Jie sugebėjo įmušti du įvarčius ir rezultatas pasikeitė – 4:2. Nors paskutinės minutės pasižymėjo griuvimais, traumomis, pavojingais fiziniais kontaktais ir be galo didele, kupina aistrų, įtampa, mes pajėgėm žaisti kaip tikra komanda ir įmušėme paskutinį įvartį. Galutinis finalinių rungtynių rezultatas buvo 5:2.

Tarpseminarinis futbolo turnyras.Ryga

Šiek tiek aprimus aistroms, čempionato organizatoriai pakvietė visus žaidėjus išsirikiuoti apdovanojimams. Salėje ir vėl tvyrojo nuoširdi, broliško dėkingumo atmosfera. Rygos seminarijos rektorius dalino apdovanojimus ir pasveikino mus, čempionato nugalėtojus. Taip pat įteikė laimėjimą geriausiam turnyro žaidėjui, mūsų seminarijos klierikui Robertui Moisevič, kuris įmušė net 10 įvarčių. Verta paminėti ir tai, kad mūsų komandos žaidimo statistika ypač gera: įmušėme 19 įvarčių ir praleidome tik tris. Visi žinojome to priežastį ir vienu balsu dėkojome klierikui Renatui Švenčioniui, kuris buvo nepamainomas komandos žaidėjas, drąsintojas ir puikus audrų atlaikytojas. Tai buvo puikus turnyras, kadangi Rygos seminarijos bendruomenė priėmė mus labai šiltai ir viską puikiai suorganizavo. Dalyvavusieji išreiškė didelį džiaugsmą, kad tokie renginiai ypač vienija klierikus, teikia ryžto bei drąsos, kelia didelį džiaugsmą ir stiprina pasiryžimą tarnauti Kristui.

Gabrielius Satkauskas

 
 
   į viršų  
 
     
     
 
    © Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarija
 
 Kontaktai  Biblioteka  Į titulinį puslapį